Choose language

7 skäl till fakturaköp i lågkonjunktur

I lågkonjuktur blir det mesta inom företagande lite svårare (eller mycket svårare). Försäljningen går trögare, det blir ofta dyrare (speciellt om räntan höjs samtidigt) och generellt ökar ledtiderna. Vi listar här sju anledningar att använda tjänsten fakturaköp i lågkonjuktur:

 1. Tillgång till likviditet
  Du får pengarna snabbare genom att använda fakturaköp. Ofta får du pengarna nästa bankdag, vilket innebär att du slipper vänta på att dina kunder ska betala dina fakturor.

 2. Skapa en konkurrensfördel
  Att erbjuda bra betalningsvillkor och en bra upplevelse av köpet från dig är en tydlig konkurrensfördel i allmänhet, men ännu mer när dina kunders betalningsförmåga är dålig. Likväl som ditt företag påverkas av lågkonjuktur så påverkas även dina kunder. Att kunder får betala när det passar dem är ett bra sätt att både upprätthålla värdet av affären och ett sätt att bygga en stark relation.

 3. Professionell hantering
  Mer eller mindre administration hör ofta till vid fakturering. Det kan uppkomma frågor om fakturan, leveransen eller betalningen. Via fakturaköp som tjänst så ingår ofta stöd för dina kunder och support vid frågor. Det gör att du kan vara trygg att dina kunder får en professionell upplevelse av dig som leverantör.

 4. Minska risken för kundförluster
  Genom att använda fakturaköp så kan du välja att få hjälp med påminnelse och inkasso, eller att bli av med kreditrisken. Vilken av varianterna du väljer är helt upp till dig och ditt företag, men båda varianter bidrar till att minska ditt företags risk för kundförluster.

 5. Mer tid till din verksamhet
  Att skicka ut fakturan till kund, hålla koll på om de betalat och eventuellt skicka kunder påminnelser att betala innan inkasso.. listan med saker som kan ta tid från din verksamhet i samband med fakturering kan göras lång. Väljer du rätt aktör inom fakturaköp så ingår allt det i tjänsten utöver att få betalt snabbare.

 6. Få bättre nyckeltal
  Genom att frigöra pengar från dina fakturor så förbättras ditt företags nyckeltal och således även företagets kreditvärdighet i ögonen på banker och finansbolag. Det skapar en trygghet och möjlighet till eventuella lån för större investeringar.

 7. Trygghet för dig
  Väljer du en seriös aktör inom fakturaköp så ingår ofta guidning i hur ditt företag bör tänka i olika situationer. Ditt jobb är att vara specialist inom det du säljer, medan finansbolag är duktiga på frågor som rör fakturering, finansiering och fakturaköp. Prata med en säljare som är duktig på att beskriva fördelar och nackdelar med fakturaköp, så kan du tryggt besluta om det är en bra tjänst för ditt företag.

Related blog posts