Choose language

Företagslån

Ta ett företagslån för att möjliggöra tillväxt eller täcka upp ett tillfälligt likviditetsbehov.

Skärmavbild 2023-12-01 kl. 11.34.36

Lån anpassade för företag

Företagslån via Visma

 • Låna upp till 15 miljoner kronor
 • Dela upp återbetalningen upp till 5 år
 • Låna det du behöver, pausa amortering vid behov och lös lånet i förtid utan extra kostnad

Företagslån via Visma Finance

Så här tar du företagslån

 1. Identifiera dig säkert med mobilt BankID
 2. Välj hur mycket du vill låna av ditt företags låneutrymme samt återbetalningstid.
 3. Svara på ett par frågor. Du kan vara lugn, det går snabbt och du vet svaret på alla frågor.
 4. Signera lånet.

Nu är pengarna på väg till ditt företagskonto!

05-Artist-Marie-0581

Företagslån för aktiebolag

Fördelar med företagslån

Fördelarna med företagslån via Visma Finance är bland annat:

 • Du ser direkt vad ditt företag kan låna
 • Flexibla villkor
 • Slutför ansökan på 2 minuter och utbetalning direkt till bankkontot

Givetvis har vi gratis förtidslösen av lånet. Det gör att du kan känna trygghet och nyttja företagslånet efter behov - men även lösa lånet i förtid om du önskar det.

05_DATA_SCIENCE_16x9_CLEAN053_pick (1)

Bästa företagslånet

Vad som är det bästa företagslånet för dig är svårt att säga utan att känna till dig och ditt företags förutsättningar. Det finns flera fördelar med ett företagslån via Visma Finance:

 • En schysst ränta baserad på dina förutsättningar
 • Företagslån utan säkerhet upp till en individuell nivå
 • Samla lån och krediter

Företagslån för aktiebolag

Enkelt lån för företag

Att ta lån som företag är ofta krångligt - men inte hos oss. Som privatperson är det ofta möjligt att få någon form av lån till rimlig kostnad, medan företag ofta blir förbisedda av bankerna.

Vi möjliggör enkla företagslån med helt digital ansökan och ofta svar direkt. Du kan se ditt företags kostnad, möjligt låneutrymme och övriga villkor på en gång.

_DSC0973 copy

För vem passar företagslån?

 • Aktiebolag som vill möjliggöra tillväxt
 • Aktiebolag som söker ekonomisk trygghet
 • Aktiebolag som vill sänka sin ränta för befintliga lån
 • Aktiebolag som vill samla lån och krediter
_DSC2699 copy

Företagslån snabbt

Genom att ta ditt företagslån via Visma Finance slipper du en hel del av det “vanliga” företagslån innebär:

 • Ingen ansökan med långsamt svar
 • Ingen krånglig manuell kontakt
 • Inga kostnader för att ansöka om lån.

Visma Finance erbjuder dig företagslån med svar direkt. Genom att identifiera dig kan du direkt se ditt företags låneutrymme, anpassa belopp och betalningsvillkor flexibelt efter vad som passar dig samt slutföra lånet på 2 minuter. Smidigare företagslån än så hittar du inte!

Frågor och Svar

I dagsläget erbjuder vi aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag att ta lån.

Ditt företag får pengarna direkt efter att lånet är godkänt. Pengarna utbetalas direkt till ditt företags bankkonto.

Ja, du ser direkt vad lånet kommer kosta ditt företag. Tryggt och tydligt, vilket är en viktig del av den goda relation vi har till våra kunder.

Ja, de allra flesta företag får svar direkt. Ibland kan det behövas en kort stund för att besvara ansökan, men det är ett undantag.

Genom att använda en kombination av offentlig data och information från ditt företag så kan vi göra en bedömning som bygger på färsk data. Det gör att bedömningen blir rättvis.

Allmän skuldsättning kan vara ett problem för företag. Det beror på att den som har en skuld ofta behöver betala ränta, vilket kan vara kostsamt.

Om man använder skuldsättning för att öka företagets möjligheter att växa är det däremot någonting bra. En skuld i form av extern finansiering kan skapa utrymme för att växa i form av investeringar eller kontrollera kassaflödet. Om kostnaden för lånet är mindre än intäkten som lånet möjliggör så är det antagligen ett bra alternativ för ditt företag.

Frågor om befintligt lån

Behöver du hjälp?

Har du ett aktivt företagslån via Visma Finance och behöver hjälper eller undrar någonting? Logga in i portalen för att hitta svar på dina frågor och komma i kontakt med supporten.

Vad kan man använda företagslån till?

Företagslån för investering

Möjliggör tillväxt med företagslån

Behöver du ett större belopp för att investera i ditt företag? Genom att ta företagslån så kan du investera i din verksamhet och sprida ut kostnaden över tid.

Företagslån för inköp av lager

Sälj först, betala för lagret senare

Undvik att binda företagets pengar i ditt lager. Ta ett företagslån för att köpa in lagervaror och sprid ut kostnaden över längre tid. Genom att ta ett företagslån för att köpa in lager kan du ofta köpa mer och planera ditt kassaflöde på ett bra sätt, vilket innebär bättre priser för ditt företag och trygghet.

Företagslån för inköp av maskiner

Dags att köpa en maskin som är hyfsat billig eller väldigt dyr - men som du gärna sprider ut kostnaden för? Ta ett företagslån som gör att du kan amortera ner beloppet i ett tempo som passar ditt företag.

Företagslån för att utveckla e-handel och hemsida

Att vidareutveckla sin e-handel eller hemsida kan vara riktigt dyrt och är en kostnad man gärna sprider ut. Ta ett företagslån och betala av kostnaden för att utveckla e-handeln över tid istället för att betala hela kostnaden direkt.

Företagslån för marknadsföring

Skapa förutsättningar för att sälja mer

Möjliggör för ditt företag att öka sin marknadsföringsbudget genom att ta ett företagslån. Kanske är det dags för högsäsong inom din bransch och du vet att marknadsföring ökar dina möjligheter att sälja mer.

Företagslån för oförutsedda händelser

Trygghet för ditt företag

Ibland händer någonting som varit svårt att förutse, men som kostar en hel del pengar att lösa. En maskin kan ha gått sönder eller någonting annat där ett företagslån kan hjälpa ditt företag.

Företagslån för buffert

I oroliga tider är det alltid skönt att ha en buffert som säkerställer att företaget har en god likviditet om någonting händer eller bara för att sova gott om natten.

Företagslån

I samarbete med Froda

Froda är Visma Finance AB’s samarbetspartner för företagslån och det företag som möjliggör att vi kan erbjuda företagslån till våra kunder. Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Kontakt

Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer om våra lösningar, får en chans att lära känna dig och hjälper dig vid eventuella frågor.

Företagslån