Choose language

Partnerskap med Visma Finance

Sömlös tillgång till affärskritisk finansiering

Erbjud enkel finansiering som en naturlig del av kundresan i er plattform.

Boka in en demo för att se om vår lösning för inbyggd finansiering kan skapa värde för er.

Varför partnerskap med oss?

Genom vårt API kan ni forma innovativa tjänster som möjliggör för era kunder att växa. Ni väljer vilka funktioner ni vill bygga in i plattformen.

Full kontroll över kundupplevelsen

Erbjud era kunder tillgänglig och enkel finansiering via en komplett lösning som kan byggas in med API i er plattform.

Skalbar och unik lösning

Erbjud era kunder en skräddarsydd lösning anpassad för just dem. Kreditbeslut i realtid, möjlighet att komma igång helt digitalt samt transparens kring villkor och pris.

Nöjdare kunder

Företag som använder inbyggd finansiering via oss är i snitt nöjdare jämfört med våra partners övriga kunder enligt löpande kundundersökningar.

Ökad intäkt per kund

Skapa en ny intäktskälla kopplat till användande av er plattform. Vårt löfte till er är att vi är den mest partnervänliga leverantören av inbyggd finansiering i Sverige.

Embedded_factoring

Case: Visma eEkonomi

Fakturaköp helt inbyggt i fakturaflödet

"Möjligheten att använda Fakturaköp via Visma eEkonomi har hjälpt många företag att växa, samtidigt som det skapat en starkare relation till oss som leverantör" säger Lovisa Dacke Norén, produktägare för Visma eEkonomi

Skärmavbild 2024-02-21 kl. 14.43.12

Skräddarsydd lösning för era kunder

Inbyggd finansiering

Erbjud en kundresa helt anpassad efter kundernas behov och er plattform.

Välj mellan att presentera finansiering som en funktion i er plattform (whitelabel) eller presentera Visma Finance som en partner.

_DSC0973 copy
Tycker det fungerar smidigt, mycket enklare än att hålla på med banken

STAB Group AB

Kund i Visma eEkonomi

Vad kan ni erbjuda med vår lösning?

Med vår lösning kan era kunder få möjlighet att få betalt i förskott, betala senare och dela upp kostnader.

Skärmavbild 2023-11-02 kl. 08.49.05

Förskottsbetalning

Kunden får pengar direkt efter slutfört arbete, medan den som ska betala får valfritt betalningsvillkor upp till 90 dagar efter leverans. Vi tar hand om fakturan och administrationen runt den.

Skärmavbild 2023-11-07 kl. 11.24.40

Betala senare

Kunden får möjlighet att betala när det passar dem, till exempel via att betala på faktura om inte det alternativet erbjuds idag eller skjuta på förfallodagen till en tidpunkt som passar kunden bättre.

Skärmavbild 2023-12-01 kl. 11.34.36

Dela upp kostnader

Kunden får möjlighet att dela upp kostnaden för inköp, investeringar eller annat över en längre period. Återbetalning sker automatiskt för en smidig hantering och full kontroll.

 
image (13)

Inbyggd finansiering

Hur funkar det?

 1. Vi utgår från er befintliga flöde
  Vi designar erbjudandet och processen för en sömlös användarupplevelse för era kunder.

 2. Allt sköts via API
  Lösningen integreras som en standardlösning, vilket innebär att inga ansökningar behöver ske eller integrationsprojekt per kund.​

 3. Insikter för bättre värde
  Vi följer allt som sker i realtid och är alltid redo för förbättringar, att lösa problem och ta vara på nya affärsmöjligheter som uppstår.

Vilka är Visma Finance?

Visma Finance är ett finansiellt institut som grundades 2018 för att hjälpa företag med finansiering när det behövs, på ett sätt som passar dem. Vi kombinerar bekvämligheten och den enkla upplevelsen som konsumenter är vana vid, med villkor för finansiering som är anpassade efter företag.

För att kunna hjälpa så många företag som möjligt och verkligen säkerställa den bästa tänkbara kundresan så är partnerskap med plattformar vår nyckel till framgång.

I oktober 2019 lanserade vi inbyggd finansiering i ett av Sveriges största fakturerings- och bokföringsprogram (Visma eEkonomi). Redan efter en timme hade den första kunden registrerat sig och börjat använda finansiering via oss. Sedan dess har vi utvecklat vår lösning för att kunna hjälpa ännu fler företag att växa och bidra till ett hållbart samhälle.

Som en del av Visma kan både ni och era kunder vara trygga med allt från IT-säkerhet, behandling av data, finansiering och hantering av kundrelationer.

50 000+ företag har hittills använt oss för att finansiera sin verksamhet

10 % av Sveriges aktiebolag har idag tillgång till finansiering via oss

50 % av våra kunder har aldrig använt extern finansiering innan oss

Vi finansierar företag till ett värde av 2 miljarder kronor per år

13 anledningar att välja oss för partnerskap inom inbyggd finansiering

 1. Ni behåller kunden på er plattform
  Det är inte bara smidigare för kunden att hantera allt inom ramen för en befintlig plattform som de använder, utan det ökar även er plattforms konkurrenskraft. Inbyggd finansiering via oss innebär en upplevelse likt att vi är en feature i er plattform snarare än en extern partner.

 2. Vi har byggt vår egen kreditmotor
  Genom att ha byggt egen kreditmotor behövs ingen extern kreditupplysning som påverkar era kunders kreditvärdighet hos andra aktörer eller att man behöver skicka in en ansökan för att få finansiering via oss, vi kan erbjuda det proaktivt i er plattform.

 3. Vi bedömer flest transaktioner i Sverige
  Vi kreditbedömer flest transaktioner på marknaden, så räkna med en hög beviljandegrad.

 4. Vi är specialiserade inom B2B
  Vi tror på att vara nischade: Vi riktar in oss på svenska företag som vill ha tillgång till finansiering digitalt. För denna målgrupp vill vi vara bäst.

 5. Vi erbjuder en stabil och pålitlig lösning
  Vi finns tillgängliga för kunderna dygnet runt, året runt. När kunden använder er plattform, oavsett tid på dygnet, så finns vi redo.

 6. Alla sorters företag erbjuds finansiering
  Nystartade aktiebolag, etablerade aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag. Det spelar ingen roll - vi kan hjälpa alla.

 7. Kunder kan komma igång direkt
  Beroende på utformning av tjänsten så kan kan kunder komma igång helt utan registrering, eller genom att registrera sig för tjänsten. Om en registrering behövs så är kunden klar och redo att använda tjänsten efter två minuter.

 8. Vi är automatiserade - men personliga
  Vi försöker automatisera det mesta vi gör, men aldrig allt. Vi tror på att ge kunder en personlig upplevelse och mänsklig touch där det skapar värde. Såklart finns vi tillgängliga med support via telefon och e-post om frågor uppstår.

 9. Kunden erbjuds flexibla betalningar
  Kunder kan få utbetalt pengar direkt eller veckovis. Det viktigaste är att det skapar värde och tydlighet för kunden.

 10. Ni behöver inte vara en bank
  Vilken plattform som helst kan erbjuda inbyggd finansiering via oss och vi tar hand om alla legala krav såsom hantering av penningtvätt (AML) och tillåtelse att erbjuda finansiella tjänster.

 11. Vi är digitala från grunden
  Hela vår affärsidé bygger på partnerskap med digitala plattformar, så räkna med en vass lösning som är byggd på den senaste tekniken.

 12. Ni tar ingen kreditrisk
  Ni tillgängliggör finansiering via oss, men det innebär inte att ni behöver vara experter på kreditgivning. Låt oss ta hand om den delen fullt ut och fokusera på den bästa tänkbara kundresan.

 13. Intäkter per transaktion
  Addera ytterligare en källa till intäkter och tillväxt genom finansiering.

Kontakt

Nyfiken på att erbjuda era kunder inbyggd finansiering? Eller har du några frågor om hur vi tillsammans kan skapa värde?