Choose language

Case med partners

Vår lösning erbjuder flera olika användningsområden, och används av partners inom såväl SaaS-plattformar likt affärssystem som beställningsflöden vid inköp. Det som alla våra partnerskap har gemensamt är att erbjudandet ut mot kund formas efter de behov som finns.

Embedded_factoring

Fakturaköp

Visma SPCS demokratiserar företagsfinansiering

Visma SPCS är ett av Sveriges största SaaS-bolag med över 100 000 företag som kunder. Med hjälp av inbyggd finansiering från Visma Finance så tillgängliggörs över 50 miljarder kronor per år till kunderna. Allt helt inbyggt i affärssystemen Visma eEkonomi och Visma Administration.

“Möjligheten att använda Fakturaköp via Visma eEkonomi har hjälpt många företag att växa, samtidigt som det skapat en starkare relation till oss som leverantör. Vi ser att fler kunder ansluter sig till tjänsten hela tiden, vilket är ett kvitto på att lösningen blivit riktigt bra” säger Lovisa Dacke Norén, Produktägare för Visma eEkonomi.

Allt kring tjänsten att få betalt snabbare finns fullt inbyggt som standard och tillgängligt med ett klick, vilket innebär att ingen integration eller uppstart krävs från kundens sida.

Efter slutfört arbete kan företag välja att få pengarna nästa bankdag och låta Visma ta hand om fakturan till slutkund. Pris och villkor presenteras i samband med fakturering och tjänsten är redo att användas efter en helt digital registrering som tar två minuter.

Skärmavbild 2023-11-07 kl. 11.24.40

Betala senare

Fraktera

Genom Fraktera kan företag boka frakt, oavsett vilket transportföretag som man vill använda. Allt sker smidigt i ett flöde och frakten är upp till 70 % billigare än transportföretagens listpriser.

Fraktera erbjuder sina kunder att betala för frakten först efter att slutkunden betalt för köpta gods, vilket hjälper företag att planera sitt kassaflöde. Kostnaden för att betala frakten senare är låg och baseras på det rabatterade fraktpriset.

Skärmavbild 2024-02-21 kl. 14.43.12

Betala på faktura

Wikinggruppen

Wikinggruppen är Sveriges största plattform för e-handel och erbjuder skräddarsydda lösningar för stora och små företag.

Tillsammans med Visma Finance har Wikinggruppen tagit fram en B2B-checkout som möjliggör för företag och offentlig sektor att betala senare på faktura, på samma sätt som konsumenter varit vana att kunna göra i flera år. E-handlaren får betalt nästkommande dag, medan slutkunden får en faktura att betala när det passar dem.

“Det tog inte lång tid innan vi fann en bra lösning tillsammans och kunde presentera checkouten för en av våra viktigaste kunder. Resultatet har varit bra och jämfört med kundens tidigare lösning så märks stor skillnad i antal ordrar samt snittordervärdet. Vi fastnade för den automatiserade kreditbedömningar som gör kundupplevelsen helt unik”, säger Albin Jansson, VD för Wikinggruppen.

Kontakt om inbyggd finansering

Är du nyfiken på hur inbyggd finansiering kan skapa värde