Choose language
9980_square

Pris och villkor

Inget företag ska stå utan alternativ

Att känna sig trygg med företagets ekonomi, såväl långsiktiga förmåga att växa som kortsiktiga behov av likviditet, är en förutsättningar för att lyckas med sitt företagande.

Lika så är förmågan att anpassa verksamheten efter hur omvärlden förändras viktig.

För oss är det tydligt: tillgång till flexibel finansiering och enkla betallösningar är en grundförutsättning för att företag ska lyckas.

Våra produkter, priser och villkor är anpassade för företag och varje företags egna förutsättningar. Vi vill kunna erbjuda så många företag som möjligt den trygghet och möjlighet till tillväxt som kontroll över företagets ekonomi innebär.

Vårt mål är att kunna erbjuda varje företag en enkel lösning på deras problem, behov och drömmar.

Finansiering som växer med ditt företag

I takt med att ditt företag växer så ökar även ditt utrymme för finansiering. Det sker helt automatiskt. Kontakta oss om ditt företag behöver ytterligare utrymme för finansiering.

Ju längre relation, desto lägre pris

Genom att bygga en relation mellan oss så ser vi att allt funkar bra. Sunt nyttjande av våra lösningar är en sak vi tittar på i vår prissättning och som kan sänka ert pris över tid.

Ingen krånglig ansökan

Ditt företag kan börja använda våra produkter utan någon krånglig ansökan. Vi finns till både för nystartade företag och företag som varit igång länge, likväl för företag som söker en helhetslösning och de som bara vill använda oss en gång.

8180_16-9

Enkelt pris

Vår avgift består av en procentuell avgift baserat på beloppet, inget mer. Ingen uppstartskostnad. Ingen fast fakturaavgift. Inga dolda avgifter. Den avgift som ditt företag betalar är individuell och baseras på ditt företags kreditvärdighet. Även dina villkor anpassas efter ditt företags förutsättningar.

103 (1)
Dealproffsen Logotype
"Vi använder Visma för att erbjuda företagskunder att betala på faktura via vår e-handel och säljer även fakturor via vårt bokföringsprogram. Det är väldigt smidigt, prisvärt och med en bra service!"

Nour Alkurdi

VD på Dealproffsen.se

Produkter

Finansiering och betallösningar anpassade efter företag.

Sälja fakturor

Få betalt snabbare för dina fakturor och minska din administration.

Betallösning e-handel

Öka din försäljning till företag, föreningar och offentlig sektor utan extra administration för ditt företag.

Företagslån

Ta ett lån för att köpa in lager eller investera i ditt företag.

Fraktavtal

Betala frakten efter ditt företag fått betalt av dina kunder, kombinerat med billigare fraktkostnad.

Räkneexempel

Vad kostar det?

Sälja faktura
Ditt företag har en faktura som du vill sälja. Fakturabeloppet är 10 000 kronor och ditt pris är 2 %. I det fallet är din avgift 200 kronor för att få betalt direkt och slippa hantera fakturan, istället för att vänta på att din kund ska betala.

Betallösning
Ett företag vill köpa på faktura från ditt företag. Värdet är 10 000 kronor och din avgift är 2.5 %. Din kund får betala på faktura (30 dagar), medan ditt företag får ett avdrag på 250 kronor för att få pengarna direkt, slippa hantera fakturan och bli av med kreditrisken.

Frakt
Ditt företag beställer frakt till ett värde av 10 000 kronor. Du vill betala frakten om 60 dagar istället för att ligga ute med pengar innan dina kunder betalt till dig. Ditt nya fraktpris är 10 400 kronor för frakten (avgift 4 % för 60 dagar).

Frågor och svar

Här är några av de vanligaste frågorna kopplade till pris och villkor. Saknar du svar på någon fråga eller diskutera vårt svar, tveka inte att kontakta oss.

Nej, det kostar ingenting att registrera ditt företag för att vara kund till Visma Finance AB. Den enda gång det kostar någonting är när ditt företag använder någon av våra produkter.

Nej, vi tycker inte det. Även om effektiv årsränta är ett bra mått för att få en känsla av kostnader, så utgår det från att man ska ta ett lån som löper över minst ett år. Det skiljer sig från de betalningsvillkor som finns för fakturor, som ofta är 30 dagar.

Det gör att effektiv årsränta är ett bra mått för lån som inte inkluderar någon administrativ hjälp i övrigt. På så vis är det ett mått på kostnaden för att låna pengar, ingenting mer.

Om du säljer fakturor via ditt program eller via e-handel så ingår, utöver att få betalt snabbare, även administrativ hjälp i form av utskick av fakturan, avstämning, påminnelse- och inkassohantering samt support för dig och dina kunder. Därför bör du se kostnaden för att sälja fakturor som en avgift som utöver finansiering över en viss tidsperiod även inkluderar andra värden.

Nej, det är sällan så. Ett bolåns ränta bör inte jämföras med räntan för företagslån eller andra krediter som ges till företag.

Ett bolån har en tilltänkt återbetalningstid som löper över många år och har en bostad som säkerhet, till skillnad från ett företagslån eller annan företagskredit som sällan kräver någon säkerhet och oftast har en löptid på maximalt ett par år.

Vi har utvecklat vår egen kreditbedömning. Det gör vi för att fullt ut kunna ta ansvar för de kreditbedömningar vi gör och utvecklas i takt med att samhället och företagandet förändras.

Du hittar vår integritetspolicy här. Du kan även nå den längst ner på varje sida i sidfoten.

Ja, vi matchar priser i de fall när priserna och respektive lösning är jämförbara. Det gör att du kan vara trygg med att du får en lösning anpassad för ditt företag till en rättvis prissättning.

Vi hjälper gärna till att jämföra priser och lösning (många har gjort det onödigt svårt att förstå vad saker kostar), och det kostar ingenting att matcha pris hos oss. Du förbinder dig inte till någonting genom att kontakta oss angående att matcha pris.

Kontakt

Vill du prata med oss om någon av våra lösningar, prissättning eller villkor? Tveka inte att kontakta oss så hör vi av oss så snart som möjligt.